Poëzie en beeld – Berry

Workshop Poëzie en Beeld, op twee inspirerende locaties, begeleid door dichter Ineke Holzhaus

Het geeft zoveel energie als je je een periode ongestoord kunt wijden aan iets waar je hart naar uitgaat. En hoe lastig is het vaak om daar in het dagelijks leven aan toe te komen.

De eigenaren van twee prachtige locaties, Domaine Le Haut Verger en Monsieur Deux, beide in de Berry in het hart van Frankrijk gelegen, hebben samen met auteurs Ineke Holzhaus en Willem van Toorn deze inspirerende workshop opgezet.

 

WORKSHOP POËZIE EN BEELD

Poëzie en fotografie: beeld als inspiratiebron voor tekst

De workshop is bedoeld voor wie al eerder gedichten heeft geschreven en graag iets nieuws ontdekt. Voor wie zich al eerder uitdrukte in fotografische beelden en dat wil combineren met tekst. En voor wie nooit eerder durfde dichten of verbeelden, maar graag op ontdekkingsreis gaat. Een week ongestoord, goed verzorgd en onder kundige begeleiding kijken en dichten, spelen met taal en beeld.

Fotografie als inspiratie

Onder de enthousiasmerende begeleiding van dichter, schrijver, theatermaker en poëziedocent Ineke Holzhaus bent u een week lang met een kleine groep bezig met poëzie lezen en schrijven, met fotografie als inspiratie. Ineke Holzhaus is ervan overtuigd dat in elk mens één of meerdere gedichten verborgen liggen. Zij formuleert schrijfopdrachten en aanwijzingen zo, dat cursisten hun eigen gedicht kunnen ontdekken. Fotografie prikkelt daarbij de verbeelding en kan voor geheel nieuwe invalshoeken van de poëzie zorgen.

 

Ineke Holzhaus (Amsterdam 1951) heeft jarenlang in het theater gewerkt als actrice, dramaturge en regisseuse. Als dichter debuteerde zij op latere leeftijd. Dichter Willem Jan Otten noemde dat toen een langverwachte verrassing. Om te stimuleren dat anderen de dichter in zichzelf eerder ontdekken, ging zij workshops voor kinderen en jongeren verzorgen. Zij is er namelijk van overtuigd dat ze haar eigen poëzie eerder serieus had genomen als ze, op school al, in een workshop aanwijzingen voor verbetering had gekregen.

Locaties

De workshop vindt plaats op twee bijzondere locaties: Domaine Le Haut Verger en Monsieur Deux.

Domaine Le Haut Verger is een prachtige locatie met chambres d’hôtes (vier gastenkamers) en twee romantische gîtes, omgeven door de natuur en een heerlijke ruime tuin. Uw gastheer en gastvrouw zijn Ester en Jos, zij doen er alles aan om van uw verblijf een bijzondere ervaring te maken. Bovendien is Jos een uitstekende kok, waardoor u ook nog eens culinair verwend wordt.

     

Monsieur Deux bestaat uit twee boutique gîtes, allebei met een eigen, intieme sfeer en gekenmerkt door luxe, vrijheid en rust. Deze locatie wordt bestierd door Harold Lamme en Johan Bak. Hun authentieke Franse herenboerderij met hoofdhuis bevindt zich net buiten het mooie dorpje Le Grand Plessis – Saint Août.

     

Meer informatie over de workshop

Geïnspireerd geraakt? Meer weten? Kijk voor uitgebreide informatie en het tarief op de websites van Domaine le Haut Verger en Monsieur Deux

Aanmelden

U kunt zich voor de workshop aanmelden door te mailen naar Monsieur Deux.

 

 

 

2020-02-25T15:01:18+00:00 januari 12th, 2019|Workshops|