Le Mas d’en Haut – Creuse

Authentiek vakantiedomein met gîtes en safaritenten

“La vie heureuse dans la Creuse”

Dit is weer zo’n pareltje. Zo’n plekje waar je direct bij aankomst alles kunt loslaten. Waar je alleen maar hoeft te genieten. Hier vind je een romantische Franse sfeer, met meer dan genoeg ruimte voor de kinderen om te spelen. 

Deze mensen leven ongeveer mijn droom! Paula en Willem hebben in 2010 een kleinschalige en kindvriendelijke vakantiebestemming gecreëerd op het domein van een 16e eeuws château en haar bijgebouwen.
Tussen het statige woonhuis en de torenwinkel (in de “pigeonnier”) bevindt zich het schaduwrijke terras onder de linden, waar je kunt genieten van een cappuccino of een lokaal biertje.

Alle ruimte om te spelen!

Drie gezellige gîtes

De drie gîtes hebben een woonoppervlak van ongeveer 100 m2. Gîte 1 (tot 6 personen) en Gîte 2 (tot 5 personen) hebben een woonkamer met open keuken op de begane grond en op de verdieping een badkamer en twee slaapkamers. De keuken is voorzien van vaatwasser en ijskast en in de woonkamer staat een houtkachel.

Bij gîte 3 (tot 6 personen) zijn de slaapkamers op de begane grond en is er een enorm terras op de verdieping. Deze gîte heeft centrale verwarming. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de landerijen en het meer.

In de 18e eeuwse traditionele boeren “fermette” bevinden zich twee van de drie gîtes. De inrichting is een mooie mix tussen modern en brocante. De originele natuurstenen muren en de blauwe luiken geven het geheel een charmante uitstraling.

Kamperen met comfort

In het park, verscholen tussen het groen en met voldoende privacy, staan drie van de vijf safaritenten. De compleet ingerichte tenten zijn geschikt voor zes personen, met 2 slaapkamers en een woonkamer, goede bedden en een keuken. Rust, ruimte en comfort. Wat wil je nog meer?

In de boerenschuur is een gedeelte omgetoverd tot het sanitair voor drie van de vijf tenten. Iedere tent heeft een ruime privé badkamer.

Achter de schuur vind je het verwarmde zwembad, de moestuin en de overige safaritenten met ingebouwde badkamer.

Kom relaxen en genieten op le Mas d’en Haut

Table d’hôtes

Eén van de grote pluspunten hier is de table d’hôtes. Dineren aan lange tafels, gezellig met de andere gasten, terwijl de kinderen lekker met elkaar spelen. Vier keer per week wordt er een heerlijk driegangen menu gekookt en kun je ’s avonds aanschuiven. Dat is pas vakantie.

De maaltijden worden bereid met verse producten die zoveel mogelijk lokaal en biologisch zijn.

Specials

Op le Mas d’en Haut worden regelmatig leuke specials aangeboden, zoals de ‘Stoere Gezinnen Week’ of de ‘Wilde Peuter en Kleuter week’. Denk aan hutten bouwen, hout sprokkelen voor een kampvuur om daarna marshmallows te roosteren, pijl en boog maken en nog veel meer spannends. Gewoon lekker buiten bezig zijn, even zonder tablet of telefoon.

Meer lezen en reserveren: bezoek de website: Le Mas d’en Haut.

2020-11-08T19:34:42+00:00 Logeeradresjes, Midden Frankrijk|