L’autre Sud – Pyreneeën

Genieten in de bergen

L’autre Sud is een gloednieuwe maison d’hôtes en beschikt over vier gastenkamers met een fantastisch uitzicht op de Pyreneeën.

De Belgische Annelies en haar man Eric wonen al sinds 2007 in Frankrijk. Na 12 jaar met hart en ziel een B&B uitgebaat te hebben in de Landes, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze zochten naar een nieuwe plek met als belangrijkste criterium: la vue sur les Pyréneés. Na een maandenlang durende zoektocht hebben ze een nieuwe stek gevonden aan de voet van de Pyreneeën tussen Gan en Bruges.
Zij noemen dit stukje Frankrijk dan ook ‘Het Andere Zuiden’ ofwel L’autre Sud, omdat voor de meeste Belgen en Nederlanders deze streek minder bekend is.

Geniet van dit uitzicht…

Vier gastenkamers (2 personen)

Er zijn vier gastenkamers (voor 2 personen) elk met uitzicht op de Pyreneeën en op het zwembad.  Ideaal voor mensen van alle leeftijden, maar niet zo geschikt voor kinderen.  De kamers zijn voorzien van een badkamer met inloop-regendouche, een wastafel met handdoeken, haardroger, zeepje van de streek.
Op het bed met Emma matras zul je heerlijk slapen na een dag in de buitenlucht.
De kamers zijn stoer, stijlvol en met alle comfort ingericht, voorzien van airco en wifi.  De gasten kunnen buiten genieten voor hun kamer op een privé terras met afdak. Zo kun je ook met minder goed weer nog buiten zitten en genieten van het uitzicht. Het draait hier om buiten zijn, maar in de winter en bij slecht weer in de zomer is ook binnen voldoende ruimte voor de gasten.

Ontbijt en table d’hôtes

Een heerlijk Frans ontbijt is inbegrepen bij je reservering, dit wordt buiten geserveerd bij mooi weer en heel uitzonderlijk binnen in de woonkamer.

Reserveren voor table d’hôtes is ook mogelijk voor 27 EUR per persoon, exclusief drankjes.

De table d’hôtes vindt buiten plaats aan een lange tafel met alle gasten, Annelies en Eric doen mee met de apéro en soms met het dessert, maar eten niet samen met de gasten.  Na het diner kun je nog lekker lang buiten natafelen tijdens de lange zomeravonden.
Dit is een reden voor veel gasten om jaarlijks terug te komen.

Omgeving

Lys is gelegen in de vallée d’Ossau, een ideale omgeving voor wandelaars, fietsers (www.voiesvertes.com) maar ook voor wielertoeristen die vanaf hier kunnen starten om verschillende cols te beklimmen.

Het dichtsbijzijnde dorp is Nay, hier is een markt is op dinsdag en zaterdag, waar de locals naartoe komen.

Transhumance, verschillende schapenherders (bergers) van deze streek nemen hun koeien, schapen en paarden mee naar het hooggebergte om daar een paar maanden andere gewassen te eten en komen dan terug naar de voet van de Pyreneeën.

Het is hier ‘the place to be’ voor GENIETERS, vele kleine gezellige bergdorpjes, met dagelijks markten in de buurt met typische lokale producten waaronder Brebis kaas, Greuil, Jurançon (aperitiefwijn) en nog zoveel meer.

Kom het “Andere Zuiden” ontdekken en geniet aan het zwembad, verschillende zonneterrassen, petanque baan en dit alles met een waanzinnig zicht op de Pyreneeën.

Voor meer informatie en reserveren, bezoek de website: L’autre Sud.

2020-12-14T10:07:04+00:00 Logeeradresjes, Pyreneeën|