Hameau La Roseraie Drôme – Drôme Provençale

Een droomplek in de Drôme Provençale 

          Vakantie, natuur, Provence...

De prachtige tuin, het spectaculaire uitzicht, het heerlijke zwembad, alles is er op Hameau La Roseraie Drôme. We worden hartelijk ontvangen door Michelle en Didier met een drankje op het terras, waarna we door de zonnige tuin naar onze gîte wandelen. Deze is fris en landelijk ingericht, in warme aardetinten. Op ons eigen privé terras genieten we van een fantastisch uitzicht op de bergen en luisteren we naar de natuur. Vogels kwetteren erop los, we horen in de verte de geiten van buurman Laurent en het riviertje stroomt langs ons huisje.

Chalets en gastenkamers

Hameau La Roseraie Drôme heeft een aantal luxe chalets (of ecottages), verdeeld over de grote sprookjesachtige tuin. Je hebt hier alle ruimte en privacy.

In het grote huis zijn nog drie twee-persoons gastenkamers met eigen luxe badkamer. Liever iets meer ruimte? Op de eerste verdieping is er nog een prachtige gîte met eigen zonneterras, waar je geniet van het uitzicht op het zwembad en het Provencaalse landschap.

Apéro en diner

Nadat de zon achter de bergen is weggezakt, schuiven we aan voor een apéro op het terras, gevolgd door een heerlijk ‘diner bienvenue’ in de sfeervolle salon. Alles is huisgemaakt met locale producten uit de Provence.

Vanuit je gîte genieten van de rust en de prachtige omgeving.

Alle gastenkamers en huisjes zijn smaakvol ingericht.

Frans ontbijt

De volgende ochtend staat er een heerlijk Frans ontbijt voor ons klaar met verse jus, fruit, croissants, brioche, huisgemaakte confiture, Franse kaasjes en heerlijke theesoorten of ‘infusions’. Na het ontbijt laat Didier op de kaart wat tips voor uitstapjes zien; wandelingen, fietstochten, historische stadjes en de locale markten. Een week is hier niet genoeg!

Relaxen bij het zwembad, midden in de natuur.

Vakantiehuis Provence

Een huis om verliefd op te worden…

Het gezin is het erover eens, deze week is alles in balans. Genieten van de natuur, het echte Frankrijkgevoel, relaxen in de zon en fantastische maaltijden. Wij komen zeker terug!

Dit is voor mij de tweede keer dat ik mag genieten van deze mooie plek. Vorig jaar was ik hier in de herfst voor een cursus Frans en sliep ik in de ‘chambre rose’, een fleurige kamer die zijn naam eer aandoet. Deze is al net zo sfeervol ingericht als de rest van het huis en met prachtig uitzicht over de bergen, waar ik vanuit mijn bed van kon genieten.

Meer informatie en reserveren: bekijk de website Roseraie Drôme.

2020-05-16T11:56:46+00:00 Blog, Drôme Provençale, Logeeradresjes|