La Grange de Fabras – Ardèche

Logeren en Workshops op een Franse boerderij met zwembad

Als we La Grange de Fabras naderen, kan ik me wel voorstellen dat Marjon en Peter zich hier wilden vestigen. Dit is het rustige deel van de Ardèche, hier geen drommen toeristen. Maar wel: prachtige natuur om heerlijk te wandelen of fietsen, typisch Franse dorpjes en altijd de verkoelende rivier in de buurt.

Vakantiehuis in de Ardèche, schilderen in Frankrijk, schilderen in de Ardèche

Peter en Marjon hebben van hun oude boerderij een waar paradijsje gemaakt. Een kleurrijke bloementuin met overal hoekjes om te relaxen, sfeervol ingerichte gîtes, een fijn zwembad.

Als je hier aankomt, wil je eigenlijk niet meer weg. En dat hoeft ook niet, want je kunt hier elke avond aanschuiven bij de table d’hôtes. Pure, eerlijke gerechten, met liefde bereid door Marjon, die echt een passie voor koken heeft.

vakantie in de Ardèche, Sterren op het doek Frankrijk

Appartementen en gastenkamers

De appartementen La Source (4-5 personen) en Le Ruisseau (6-8 personen) danken hun naam aan de bron en het beekje naast het huis.

Alle appartementen hebben een goed uitgeruste keuken, woonkamer, slaapkamers, en een gerenoveerde badkamer. Alles in de Franse landelijke stijl die bij de boerderij past.

De chambre d’hôtes/gîte, La Clède is een typisch ardechoise naam voor een schuur waar in het verleden de kastanjes gerookt werden. Dit vrijstaande schattige huisje is nieuw sinds mei 2019 en biedt drie slaapplaatsen.

schildervakantie Frankrijk, Sterren op het doek in Frankrijk, workshops schilderen

Knus logeren

De gîte La Chèvrerie is een voormalig geitenstal, in het oude gedeelte van de boerderij. Deze is geschikt voor 2-4 personen. Er is een woonkamer met  kleine keuken, vide met slaapgelegenheid voor 2 personen, een zolder met slaapgelegenheid voor 1 persoon, badkamer en eigen veranda.

Knus logeren op de boerderij!

Schildervakantie in Frankrijk, schilderen Ardèche

Table d’hôtes

Geen zin om te koken en/of vind je het gezellig om mee te eten? Zowel op het terras voor de cave, als in de cave of op de binnenplaats kun je vaak aanschuiven bij de table d’hôtes. Marjon verzorgt elke avond een verrassend driegangen menu.

Een ontbijt kan ook verzorgd worden bij alle accommodaties.

Vakantiehuis met zwembad, schildercursus Frankrijk, schildercursus Ardèche

Arrangementen en schildervakantie

Bij La Grange de Fabras zijn ook leuke arrangementen te boeken. Denk bijvoorbeeld aan een wandelweek, een fietsweek of een brocanteweek.

In 2021 vindt alweer voor de derde keer de Schildervakantie plaats onder begeleiding van Yvonne Heemskerk.

Data 2021: van 11 tot en met 17 juli 2021.

wandelweek Ardèche, wandelweek Frankrijk

Meer informatie vind je op de website van La Grange de Fabras: LaGrangedeFabras.com. 

Lees hier mijn blog over ons bezoek aan La Grange de Fabras.

2021-01-18T20:02:30+00:00 Ardèche, Logeeradresjes, Workshops|