Gasterie Lieve Hemel – Limburg

Een stukje Frankrijk in Nederland

In september, als de zomervakantie alweer ver achter ons lijkt, is het tijd voor een weekendje naar het zuiden. Een Frans adresje, in ons eigen Limburg. De vertrouwde klanken van de Franse chansons komen ons al tegemoet als we de bistro binnenlopen.

De blauwe luiken, een vaas met zonnebloemen, een heuse 2cv voor de deur. Het terras is omringd door bloeiende lavendel. Deze plek ademt Frankrijk. La vie est belle. 

Met een glimlach worden we begroet door Marcel. Donkere krullen, blauw-wit gestreept shirt, alsof hij rechtstreeks uit Bretagne komt. Niets is minder waar; dit is een echte Limburger. Met een Frans-Limburgse gastvrijheid, dat dan weer wel. Enthousiast leidt hij ons rond door de tuin en het huis. We voelen ons meer dan welkom.

Als ik onze kamer binnenstap, ruik ik een frisse geur. Lavendel? Even waan ik me in de Provence. Het bed is opgemaakt met frisblauw bedlinnen. Bijpassende lichtblauwe lampjes sieren het nachtkastje. In de hoek van de kamer staat een ligbad op pootjes.

De badkamer is ook al gevuld met Franse details: nieuwe glanzende tegels, maar wel met een brocante toiletrolhouder. Waarschijnlijk ook nog echt in Frankrijk op een brocantemarkt gevonden.

 

Bourgondisch Limburg

De eigenaren Marcel & Heidy, Henk & Jolanda, weten wat verwennerij is. Direct bij aankomst weet ik het al: dit wordt een weekend bourgondisch genieten. We ploffen eerst even neer op het terras voor een drankje en genieten van de laatste zonnestralen. De omgeving werkt al rustgevend. De blauwe bistrostoeltjes, het gekraak van het fijne grind, het getingel van de glazen. We hebben vrij uitzicht over het Limburgse boerenlandschap. En dan het idee dat er straks hemels voor ons gekookt wordt.

In de bistro is een ruime keuze aan heerlijkheden. Gaan we voor een viergangenmenu, of toch een wijnproeverij met amuses? Of.. FormiTable, de tapas op Franse wijze. En dit alles begeleid door de Franse chansons op de achtergrond. Mijn dag kan niet meer stuk.

 

In het winkeltje worden cadeau artikelen verkocht en uiteraard Franse brocante. Ook kun je hier gelijk de wijnen inslaan die je tijdens je verblijf hebt geproefd.

Op zondagochtend worden we verrast met een heerlijk ontbijt in de zon, uiteraard met een Frans tintje. Kraakverse croissants, versgeperste jus d’orange, brocante servies. Een plaatje. We kunnen zelfs in september nog op het terras ontbijten, de zon is warm genoeg. Het is dus waar, in Limburg is het altijd een paar graden warmer dan in het noorden van ons land.

En soms komen dromen uit: na het ontbijt maken mijn lief en ik een ritje in mijn droomauto, de lavendelblauwe 2cv. We rijden door het zonnige landschap, soms hobbelend over onverharde wegen, langs Limburgse dorpjes en boerderijen, genietend van het uitzicht en de wind in mijn haren. Une belle histoire! 

Hemels genieten

Gasterie de Lieve Hemel doet zijn naam eer aan; dit was een Hemels Droomweekend. Ik droomde dat ik in Frankrijk was, en dat in ons eigen Limburg. Zo mooi kan het leven zijn. A la prochaine!

Meer informatie: Kijk op de website van Gasterie Lieve Hemel.

 

 

 

2020-05-09T21:00:53+00:00 Blog, Logeeradresjes|