Côté Pinède – Gironde

Ambiance vacances aan  het bassin d’Arcachon

Aan de rand van het gezellige badplaatsje Andernos-les-bains aan  het bassin d’Arcachon, ligt chambres d’hôtes Côté Pinède. Er zijn drie gastenkamers met een eigen badkamer.

Twee slaapkamers vormen samen een suite, waardoor het ideaal is voor een gezin of een gezelschap van vier personen.

Splinternieuwe badkamers!

Aan het bassin d’Arcachon is bijna alles op fietsafstand. We fietsten langs de stranden, restaurants, en de dorpjes. Er is altijd wel ergens een markt. En bij de haventjes kun je de oesters rechtstreeks vanuit de zee proeven.

Gelukkig staan er vier fietsen voor je klaar om hier de omgeving te verkennen. De fietspaden zijn lekker koel tussen de dennenbomen gelegen, waardoor je geen last hebt van auto’s. En wat is een betere beloning na een fietstocht dan aankomen op één van de heerlijke stranden aan de Atlantische oceaan?

Bij terugkomst kun je nog even een duik nemen in het zwembad om opnieuw af te koelen. 

Andernos-les-bains heeft een levendig centrum met een gezellig plein aan de pier. Hier zijn ook de meeste terrassen en restaurants te vinden. In het hoogseizoen is het raadzaam te reserveren. Dit plaatsje is erg populair bij de Franse vakantiegangers.

 Na het eten nog even genieten van de zonsondergang…

Didier informeert je graag over de mogelijkheden om ‘het bassin’ te verkennen; per fiets, per boot, of een combinatie van die twee? In de kamer ligt een map met aanbevolen restaurants, de vertrektijden van de diverse boottochten en andere toeristische informatie.

Het petit-dejeuner wordt geserveerd in de tuin en is elke dag iets bijzonders; zelfgebakken brood, verse sapjes, yoghurt, thee, vers fruit… een goed begin van de dag! Bonne journée!

 

 

 

 

 

Website en reserveren: Cote Pinède.

2020-05-05T08:46:24+00:00 Logeeradresjes, Westkust|