Château La Tulipe – Gironde

Logeren bij de wijnboer

Château La Tulipe Bed & Breakfast ligt op een paar kilometer afstand van Château La Tulipe van Ilja en Klaas Gort, in het dromerige vissersdorpje Asques aan de Dordogne.

Vorig jaar kwam in het vissersdorpje Asques, nog geen vijf minuten van het Château, een rivierhuis te koop: een achttiende-eeuws Maison de Maître, opgetrokken uit witte steenblokken in de stijl van de traditionele Bordeaux wijnhuizen. Na een zorgvuldige restauratie is deze dépandance van het Château klaar om gasten te ontvangen voor een heerlijk ontspannen verblijf.

  

Wijnproeverij

Een verblijf op de Château La Tulipe B&B is inclusief rondleiding op Château La Tulipe, uiteraard vergezeld van een goed glas wijn.

Klaas Gort, de zoon van Ilja, zorgt voor de lekkerste wijnen bij de wijnproeverij en kan alles over het productieproces en al wat daar bij komt kijken vertellen. Hij is verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen au Château La Tulipe.

Zijn gade Meriam Last ontvangt de gasten, verzorgt de kamers, en geeft de rondleidingen op het Château. Daarnaast maakt zij elke ochtend met veel liefde en aandacht een watertandend lekker ontbijt met de mooiste biologische producten uit de streek. Door haar passie voor koken en het werken in de moestuin zul je verrast worden door de lekkerste baksels, knapperige, warme croissantjes, de geur van versgemalen koffie en, heel on-Frans: romige, Italiaanse cappuccino.

Kamers

Château La Tulipe Bed & Breakfast heeft drie 2-persoonskamers en een 2-persoonssuite, allemaal voorzien van een eigen salle de bains. De kamers zijn heel toepasselijk vernoemd naar de vier druivenrassen waar op het Château de heerlijke Bordeaux wijnen van worden gemaakt.

Cabernet Sauvignon

De rustige zolderkamer op de tweede etage heeft een gezellige badkamer met douche en wc, en twee comfortabele eenpersoonsbedden met heerlijke matrassen van hotelkwaliteit. De laaghangende hanebalkconstructie is magnifiek en de raampjes aan twee zijden bieden uitzicht op de Dordogne-rivier en het dorpje.

€100 per kamer per nacht

 

Cabernet Franc

Op de bovenste, tweede etage bevindt zich aan Dordogne-zijde de knusse 2-persoonschambre Cabernet Franc. De laaghangende hanebalkconstructie is duidelijk zichbaar en de kamer heeft uitzicht op de rivier. Deze vrolijke, lichte zolderkamer heeft een heerlijke badkamer met wc en douche en twee comfortabele eenpersoonsbedden met heerlijke matrassen van hotelkwaliteit. Met frontaal uitzicht op de Dordognerivier.

€100 per kamer per nacht

Malbec

Chambre Malbec, op de eerste etage, heeft het mooiste uitzicht met drie ramen die allemaal op de Dordogne uitkijken. Deze zonnige kamer heeft een lekkere badkamer met wc en douche, en een prachtig authentiek tweepersoonsbed met een heerlijk matras van hotelkwaliteit.

€120  per kamer per nacht

Merlot

Op de eerste etage bevindt zich de suite van de B&B. Deze kamer heeft een badkamer-en-suite, met als pronkstuk een authentiek, emaillen chateauligbad op pootjes (met hoge instap). Zonnige, rustige kamer met een mooi tweepersoonsbed met heerlijke matras van hotelkwaliteit. Met zij-uitzicht op de Dordognerivier.

€120 per kamer per nacht

 

Voor informatie en om te reserveren ga je naar de website: Château La Tulipe B&B.

2020-05-05T08:50:18+00:00 Logeeradresjes, Westkust|